O nas

Royal Rangerji oziroma Kraljevi izvidniki so bili ustanovljeni leta 1962 v ZDA, začetnik je Johnnie Barnes. Njihov namen je razvijati otroke in najstnike v zrele osebnosti s pomočjo skavtskih veščin. Razširjeni so v več kot 90-ih državah sveta. Največji odziv Royal Rangerjev je v Nemčiji, kjer je več kot 20.000 članov. Royal Rangerji v Sloveniji delujejo že od leta 2009.

Tabor 2022

Več informacij v kratkem

Rodovi

V Sloveniji imamo 5 rodov Royal Rangerjev. Čeprav smo močno razpršeni, med seboj dobro sodelujemo, saj vsako leto preživimo skupni poletni tabor, občasno pa tudi kakšnega zimskega. Na njem otroci rastejo v svoji samostojnosti in krepijo svojega duha.

Ljubljana

Srečanja Royal Rangerjev potekajo vsako tretjo soboto v mesecu od 15h do 17h, na dvorišču in v prostorih Binkoštne Cerkve Center Ljubljana. Predvideni so tudi izleti in sprehodi v širši okolici Ljubljane, znotraj mreže linij mestnega potniškega prometa.

Maribor

Glavni namen je ponuditi otrokom, mladim in tudi odraslim ponuditi alternativno preživljanje prostega časa v naravi, hkrati pa posredovati etične, moralne in krščanske vrednote

KDO? Vsi otroci, mladi in mladi po srcu od 4 let naprej.

KJE? Dobimo se pred Kulturnim domom v Miklavžu na Dravskem polju. V primeru slabega vremena so srečanja v Kulturnem domu, v kolikor pa je vreme stabilno, smo v Miklavškem gozdu.

Novo Mesto

Smernice našega dela:

Poskrbimo za zabavno in varno okolje za učenje in rast ter razvijanje spretnosti.

Skozi bogate vsebine in pestre oblike dela poskrbimo za razvoj in dozorevanje udeležencev na področju vrednot, moralnih načel in duhovnega življenja.
Oblikujemo priložnosti za pridobitev življenjskih izkušenj, ki Royal Rangerjem pomagajo, da postanejo uspešne in odgovorne odrasle osebe v družbi.

Organiziramo kampiranja, polna vznemirljivih dogodkov. Otroci obožujejo pohode, kampiranje, kolesarjenje, dogodke v naravi, igre, veščine preživetja… Skupna nepozabna doživetja jih za vedno povežejo v trdno prijateljstvo z vrstniki …

Srečanja potekajo vsako drugo in četrto soboto v mesecu.

Celje

Naša srečanja potekajo vsako drugo in četrto soboto v mesecu, od 10. do 12. ure, v prostorih Krščanske cerkve Kalvarija, Stara Dečkova cesta 12, Celje. Nanje ste prisrčno vabljeni vsi otroci od 6. do 14. leta starosti.

Vodja rodu: Nastja Vezenšek Matović

 

Prekmurje

 

Kontakt

Delo z otroki in mladostniki – Royal Rangers

drustvoskavtov.royalrangers@gmail.com
Jernej Narat: 070 738 938